Hondenkoekjes: Vleessnacks

500 gram gemalen vlees (NIET varken) mag met botten en huid
300 gram orgaanvlees (weer niet varken, denk aan lever, nieren, hartjes, etc.)
200 gram geraspte zoete aardappel
½ tl gemberpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 el gehakte basilicum
Optioneel: 175 gram gekookte rijst en 90 gram gekookte spinazie
Blend alle ingrediënten tot een glad geheel.

Spreid uit op een met bakpapier bekleed bakblik tot het ongeveer ¼ cm dik is.

Doe de bakplaten in de droogmachine op 46 graden, of je oven met de deur op een kiertje en droog 5 tot 6 uur tot de koek helemaal droog is.

Snijd strips of blokjes van het gewenste formaat. Bewaar in een afgesloten bak of in de vriezer.

 

Disclaimer: paddy.jalucaflo.nl is niet verantwoordelijk voor inhoud van de recepten, neem een recept niet zomaar over als je er niet zeker van bent dat het goed is voor je hond of pup. Meer weten over de eventuele gevaren van bepaalde ingrediënten en wat te doen neem contact op met uw dierenarts.