Niet giftig voor honden

Geef jij je hond graag een stukje van jou eten, maar ben je geschrokken van ons vorige artikel over giftige producten? De volgende producten zijn niet giftig voor honden.

Maar veel voedsel voor mensen is gevaarlijk voor honden. Het is dus niet aan te raden zomaar van alles te geven. Wil je je hond wel een plezier doen met jouw eten, overweeg dan onderstaand voedsel eens. Dit namelijk allemaal niet giftig voor honden.

Rijst

Zonder dat je het weet, geef je je hond al veel rijst. Het wordt namelijk veelal gebruikt in hondenvoer. Het is dan ook niet schadelijk om je hond enkele happen rijst te geven. Let er wel op dat het biologische rijst is (zonder arseen) en dat er geen knoflook, ui of andere ingrediënten aan toegevoegd zijn.

Eieren

Of ze nu gekookt zijn of dat je ze scrumbled eggs geeft: eieren zijn zo slecht nog niet voor je hond. Ze bevatten namelijk veel vitaminen en eiwitten. Pas wel op: het moet volledig gekookt zijn, van rauwe eieren kan je hond ziek worden.

Wortelen

Wat je wel rauw (en ook gekookt overigens) mag geven aan je hond zijn wortelen. Het is calorie-arm en de meeste honden zijn er zo dol op als de hondensnoepjes en -botjes die je bij de dierenwinkel haalt. En die zijn toch echt een stuk duurder.

Pindakaas

Oké, het heeft een hoog vetgehalte, maar het is wel een echte traktatie voor je hond. Zo nu en dan een klein beetje pindakaas kan dus zeker geen kwaad en je maakt je hond er blij mee. Wil je de opname van vet beperken? Kies voor suikervrije of biologische pindakaas.

Bessen

Wil je je hond een keer echt trakteren? Vries een handje bessen in. Bevroren bessen in kleine hoeveelheden zijn een ware traktatie en net als mensen kunnen ook honden profiteren van de anti-oxidanten die er in zitten.

Bananen

Op zoek naar een prakkie voor je hond? Bananen zijn een tweede soort fruit met voedingsstoffen die goed zijn voor je hond. Lekker als snack tussendoor.

Watermeloen

Om nog even bij fruit te blijven: zeker als het warm is, is meloen een goede optie, Dit kan hydraterend werken voor de hond. Let wel op: de zaden kunnen leiden tot darmverstopping, dus deze dien je eerst allemaal te verwijderen.

Kaas

De meeste honden houden er van en ze mogen het ook nog eens hebben: kaas. Rijk aan eiwitten! Sommige honden zijn echter gevoelig voor het eten van (teveel) zuivelproducten. Test dus eerst kleine hoeveelheden om maagklachten te voorkomen.

Groene bonen

Zolang je er niet te veel zout aan toevoegt, zijn groene bonen een uitstekende traktatie voor je hond. Ze vullen goed en bevatten weinig calorieën.

Kip

Kip is een prima traktatie voor je hond, want het is rijk aan eiwitten. En honden zijn er dol op: grote kans dat het sneller wordt opgegeten dan menig ander voedsel. Misschien overbodig om te zeggen, maar vermijd kruiden en olie.

 

bron: http://www.hondenmania.nl/