250 ml gemengde worteltjes en doperwtjes uit blik(laten uitlekken)
625 ml volkoren meel
125 gram magere melkpoeder
5 ml knoflookpoeder
90 ml plantaardige olie
1 ei, losgeklopt
125 ml water (dat je een nacht goed koud hebt laten worden in de koelkast)
Pureer de worteltjes en doperwtjes, doe in de mengkom het meel het melkpoeder en de knoflookpoeder. Voeg nu de gepureerde worteltjes en doperwtjes toe, de olie, het losgeklopte ei en het water en vermeng dit alles goed. Verdeel het deeg in 2 ballen. Kneed nu de ballen nog 2 minuten door als je met de hand hebt gemengd, heb je het met de mixer of keukenmachine gedaan, dan kan je het nog even kort door kneden. Rol het deeg uit tot een cm dikte. Snij nu vormpjes uit het deeg. Leg de koekjes op een bakpapier bedekte bakplaat. Verwarm de oven op 180°C en bak hierin de koekjes 15 minuten aan één kant, draai de koekjes om en bak ze nu nog 25 minuten. De worteltjes en doperwtjes kan je door van alles vervangen: sardientjes, kruiden, vlees, bedenk het maar.