Benodigdheden:
– 350gr. Tarwebloem
– 160gr. Havermoutvlokken
– 30gr. Gesmolten spekvet
– 60gr. Geraspte kaas
– 100gr. Kleine stukjes spek
– 60gr. Tartaar /rundergehakt
– 275ml. Vleesbouillon
Bereiding:
De tarwebloem,havermout,kaas en tartaar in een grote mengkom doen.
Ondertussen de spekjes al roerend bakken tot er al wat spekvet komt,dat kan je dan al onder
de ingrediënten roeren. Als de spekjes goed uitgebakken zijn mogen ook zij toegevoegd
worden. Als laatste de bouillon toevoegen en er een mooi deegje van kneden.
Uitrollen zonder barsten in het deeg tot een dikte van ongeveer.25mm.
Snij of steek er nu leuke vormpjes uit,eventueel bestrooien met wat muesli of kaas voor een
extra krokant koekje.
Bakken in ongeveer 2 uur op 150° Celsius op een ingevette bakplaat tot ze mooi bruin en
knapperig zijn.