170411 Paddy Berkers bij de DA, titeren

We vaccineren onze hond om hem antistoffen te geven tegen gevaarlijke hondenziektes. Iedere keer krijg onze hond een volledig pakket vaccinatie maar de vraag is of dit wel nodig is. Met een bloedonderzoek (d.m.v. titeren) kun je er achter komen welke antistoffen er nog actief zijn en in welke mate.

‘titeren’; dat betekent: bepaling van de titer van antistoffen in het bloed. De titer van antistoffen in het bloed is de hoogste verdunning waarbij deze antistoffen nog aantoonbaar zijn.

We hebben het over vaccinaties tegen Hondenziekte (Canine Distemper Virus of CDV), Besmettelijke Leverontsteking (Canine Adeno-2 Virus of CAV-2; ook tegen CAV-1), Parvo (Canine Parvo-2 Virus of CPV-2), Ziekte van Weil (Leptospirose), Kennelhoest (Parainfluenza Virus [Pi] met of zonder Bordetella bronchiseptica Bacterie [Bb]) en Hondsdolheid (Rabiës Virus of RV).

We hebben dit nu een keer bij Paddy laten doen en hij is op basis daarvan gevaccineerd.

Het lijkt er wel op dat deze techniek nog redelijk in de kinderschoenen staat. Met name de beperkte mogelijkheden van selectief vaccineren op basis van de uitslag. Vaak wordt er dan alsnog een standaard vaccinatiepakket gegeven.

En Paddy….. die was heeeeeeeeel zielig….. vond ie zelf……… 😉