100 gram havermout, fijngemalen
100 gram polenta
140 gram zalm of andere vis uit blik
1/2 tl gedroogde salie
1/4 tl bakpoeder
60 ml (olijf) olie
160 ml water
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng in een kom de havermout, polenta, salie en bakpoeder.
Pureer in een andere kom de zalm en meng daarbij de olie en het water. Let op: Als je ingeblikte vis in olie gebruikt moet je minder olie toevoegen.
Maak een kuiltje in je droge ingrediënten en doe het vismengsel hier bij. Kneed het geheel goed tot een gladde deegbal.
Rol de bal op een bestoven werkvlak uit tot een 6 mm dikke lap.
Steek of snijd koekjes uit deze lap en leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik.
Bak 20 tot 25 minuten, laat ze afkoelen op een rooster.
De koekjes blijven tot 2 weken goed in de koelkast of tot 4 maanden in de vriezer.