benodigdheden:
1 blik haring in tomatensaus
2 eieren
300 gram rijstebloem/rijstmeel
4 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels basilicum
3 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
een deegroller
een blender
uitsteekvormpje
bakplaat
bakpapier
(rijstebloem is te koop bij een toko)
Verwarm de oven voor op 180 graden celcius, zonder de bakplaat erin!
Doe de inhoud van het blikje vis in de blender, samen met de olie, de eieren, de knoflook en de basilicum.
Maak hiervan een gladde massa.
Doe de bloem in een kom, en voeg de mix uit de blender hieraan toe.
Kneed dit tot een deeg.
Het deeg mag niet meer plakken, dus voeg nog wat extra rijstebloem toe als dit wel het geval is.
Rol het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter dikte, en steek met de vormpjes uit.
Leg de uitgestoken stukjes deeg op het bakpapier op de bakplaat.
Schuif de plaat in de oven, en bak de koekjes 20 minuten.
Zet na 20 minuten de oven uit, maar laat de koekjes nog ongeveer een 30 minuten met de deur dicht liggen om uit te harden.